Визначено 40 найкращих із них (із подачі 37 територіальних громад).

На реалізацію проектів 12-го конкурсу в наступному році із обласного бюджету передбачено 18 мільйонів гривень, ще 9 мільйонів гривень виділять територіальні громади-переможці. Півмільйона із обласної скарбниці отримає Спаська територіальна громада на реалізацію проекту «Придбання техніки для збирання та вивезення твердих побутових відходів». Стільки само — Брошнів-Осадська громада — для втілення проекту «Музей депортації українців в ХХ столітті», та Рожнятівська — на встановлення вуличного освітлення на сонячних батареях у селі Петранка.

По півмільйона гривень отримають Болехівська тергромада на реалізацію проекту «Скелі Довбуша — подорож у легенду», а Новицька — на проект «Туристична алея — перша атракція в Новицькій ТГ». За таку ж суму в Долинській громаді створюватимуть інклюзивно-ресурсні кімнати в закладах освіти.

Ще 495 тисяч гривень отримає Вигодська ТГ на встановлення вуличного освітлення в селі Сенечів, а 225 тисяч гривень — Перегінська тергромада на проект «Чисте довкілля, придбання контейнерів для твердих побутових відходів». Актуальним для Калуської громади є виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію очисних споруд у селі Боднарів. На цей проект надійде із обласного бюджету 202 тисячі гривень.

«На засіданні рекомендовано визнати кращою спортивною громадою Рожнятівську ТГ, громадою кращого довкілля — Калуську, — зазначив голова ради конкурсу, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій (на знімку праворуч). — Ще чотири номінації відображають етнорегіони Івано-Франківщини: Бойківщину, Гуцульщину, Опілля та Покуття. Кращою бойківською етнокультурною громадою визнано Вигодську ТГ, Косівську — кращою гуцульською, Рогатинську — кращою опілянською, Обертинську — кращою покутянською. Всі вони отримають по 200 тисяч гривень на розвиток».

Івано-Франківська область.

На знімку: під час засідання ради конкурсу.

Фото прес-служби обласної ради.