На честь цієї події ліверпульський колектив привітав уболівальників з Новим 2022 роком українською мовою. На своїй сторінці у Твіттері вони розмістили фото новачка і написали: «З Новим роком!».

Кілька слів про винуватця події. Віталій Миколенко (на знімку) народився в Черкасах, а футбольний вишкіл здобував у ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського. За «Динамо» U19 дебютував ще до випуску з академії — 29 травня 2016 року, у день свого 17-річчя у поєдинку з «Іллічівцем» (Маріуполь). 20 серпня 2017-го провів уже перший матч в основному складі, вийшовши на заміну на сьомій хвилині домашнього поєдинку з кам’янською «Сталлю».

За чотири роки, проведені в основному складі «Динамо», Миколенко став незамінним виконавцем на лівому фланзі оборони, за потреби закриваючи і позицію центбека. Загалом у всіх турнірах він провів за киян 132 матчі, в яких забив сім м’ячів. Став чемпіоном України 2021 року, двічі володарем Кубка (2020, 2021) і тричі Суперкубка (2018, 2019 і 2020) країни. Двічі, 2019-го і 2020 року, оборонець здобував індивідуальну премію «Золотий талант України».

Наступного дня після підписання контракту «Евертон» проводив зустріч чемпіонату Англії з «Брайтоном» на своєму стадіоні «Гудісон Парк» у Ліверпулі. І перед початком провів мініпрезентацію новачка.

Український оборонець у футболці «Евертона» і з клубним шаликом привітав уболівальників своєї нової команди, котрі влаштували екс-динамівцю овацію. Але взяти участь у поєдинку Віталій не зміг через трансферні правила в АПЛ. До речі, господарі мінімально поступилися (2:3). Але він уже 8 січня матиме нагоду взяти участь у кубковому поєдинку, якщо так вирішить наставник ліверпульців іспанець Рафаель Бенітес. До речі, це він найбільше наполягав на трансфері Миколенка.

Тепер головне, щоб молодий оборонець збірної України прижився в найсильнішій лізі світу. Завдання не з легких, але треба прагнути до мети. І насамперед вивчити англійську, що обумовлено контрактом.

Фото ФК «Евертон».