Бій в урбанізованій місцевості та оборона аеропорту: морські піхотинці провели триденні батальйонно-тактичні навчання.

Так, за сигналом батальйон було піднято по тривозі, частково доукомплектовано військовослужбовцями оперативного резерву, він завантажився на бойову техніку та майже в повному складі вирушив в район очікування.

Далі за легендою навчань морпіхи в умовах активної протидії «противника» здійснили марш до одного з морських портів. Забезпечивши його оборону, головні сили батальйону шляхом рейдових дій викрили розташування важливих об’єктів ворожої інфраструктури, вчасно вийшли у визначений район місцевості та в зустрічному бою з ходу захопили та зачистили аеродром, який перебував під тимчасовим контролем сил умовного противника.

У районі аеродрому морпіхи швидко обладнали нові позиції та перейшли до кругової оборони. Попри активну протидію диверсійно-розвідувальних груп сил OPFOR особовий склад успішно виконав поставлене завдання, а саме забезпечив висадку повітряного десанту своїх підрозділів.

До речі, цього разу роль противника дісталась бійцям розвідувальної роти, розрахунку РЕБ та взводу снайперів окремої бригади морської піхоти, які протягом навчань здійснювали потужний спротив.

За оцінками вогневих посередників та керівника навчань військовослужбовці діяли впевнено та професійно.

Прес-служба Командування морської піхоти.

Фото прес-служби Командування морської піхоти.