Спочатку відбудеться плановий медогляд. Протягом кількох днів команда працюватиме на клубній базі, а 17 січня вирушить на перший зимовий збір. Його динамівці проведуть на південному сході Іспанії, у провінції Аліканте, неподалік від міст Аліканте та Мурсія.

Тренувальний комплекс, на якому проводитимуть збір кияни, має в розпорядженні футбольні поля з натуральним покриттям найвищої якості, а також усе необхідне обладнання та інфраструктуру для проведення тренувальної роботи.

За час першого збору, який триватиме до 27 січня, «Динамо» проведе п’ять контрольних матчів. Список спаринг-партнерів буде опубліковано після того, як усі матчі будуть остаточно узгоджені та затверджені.

Щоправда, один спаринг-партнер уже відомий. Досягнуто домовленості щодо проведення контрольного матчу киян зі шведським «Кальмаром». Спаринг відбудеться 24 січня. Цей клуб посів шосте місце в чемпіонаті Швеції 2021 року. Турнір у цій країні відбувається за системою весна-осінь.

Зрозуміло, вболівальників найбільше цікавлять можливі кадрові зміни в «Динамо». Колектив потребує серйозного підсилення. Цими днями в ЗМІ називаються імена можливих кандидатів. Але варто дочекатися офіційних перемовин про трансфери.

А поки що до столичного клубу повертається після оренди у «Дніпрі-1» лише 23-річний лівий оборонець Владислав Дубінчак. За логікою він має замінити Віталія Миколенка, якого за солідні гроші віддали до англійського «Евертона». Дубінчак приєднається до команди після завершення відпустки.

Нагадаємо, з літа 2018 року цей виконавець виступав за різні клуби УПЛ на правах оренди. У сезоні 2018/2019 він грав за київський «Арсенал» (28 матчів в УПЛ), сезон 2019/2020 провів у львівських «Карпатах» (19 матчів), а сезон 2020/2021 — у «Дніпрі-1» (22 матчі).

Поточний сезон Дубінчак також розпочав у складі дніпрян, зіграв в УПЛ 16 матчів. Як відомо, команда посідає тепер третє місце. Минулого літа Владислав проходив передсезонні збори в команді Мірчі Луческу.

Другу частину зимової підготовки динамівці проведуть у Туреччині.