Українець Віталій Миколенко (на знімку) дебютував у цій зустрічі і провів на полі всі 120 хвилин ігрового часу.

Варто похвалити Віталія за психологічну стійкість. Адже 22-річний виконавець проводив перший поєдинок в Англії і на старті матчу припустився значної похибки. У такій ситуації можна було знітитися. Натомість Віталій зібрався і надалі грав дедалі впевненіше. Чого вартий лише момент, коли Миколенко вибив м’яч із порожніх воріт.

Тренер «ірисок» Рафаель Бенітес окремо поділився думками щодо виступу Віталія Миколенка в дебютній зустрічі.

«Миколенко не тренувався 15 днів, а тепер приїхав сюди та відіграв напружений матч у Кубку Англії. Приємно бачити його ментальність. Я думаю, що він добре провів свою першу гру», — наводить слова Бенітеса твіттер-акаунт The Mighty Blues.

Журналіст авторитетного видання Liverpool Echo Адам Джонс також розібрав гру українського оборонця:

«Одним із позитивних моментів матчу для «Евертона» став дебют новачка. Миколенко опинився в стартовому складі після лише кількох днів тренувань з партнерами. Це була непогана гра футболіста збірної України, незважаючи на те, що він діяв на позиції лівого латераля (дії в обороні і підтримка нападу), а не на звичнішому місці лівого оборонця.

Найкращим моментом його виступу, поза сумнівом, став найважливіший блок м’яча на лінії воріт у першому таймі. Зрозуміло, що йому потрібний час на адаптацію. Він молодий і переїхав до нової країни, у новий чемпіонат, нову команду. Бенітес має рацію, що намагається послабити тиск на новачка у будь-який спосіб. Віталій відіграв весь матч і зробив важливий перший крок до свого, сподіваюся, подальшого розвитку».

Фото evertonfc.com