У такий спосіб за поданням депутата Володимира Ярошенка та на підставі рекомендацій профільних комісій відзначено особисті заслуги земляка перед Полтавщиною й Україною. Зокрема, його внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави.

Уродженець Глобинського району Володимир Шпортун свого часу вчителював на Київщині. А потім, після повернення на рідну Полтавщину, служив у Семенівському райвідділі внутрішніх справ. Із початком збройної агресії Росії розпочав активну волонтерську діяльність. Він доставляв захисникам України на Донбас продукти, ліки, одяг, взуття, будівельні та пально-мастильні матеріали.

Згадані речі небайдужі земляки збирали, звісно, всією громадою. Та роль Володимира Шпортуна як одного з ініціаторів і координаторів та найактивнішого учасника волонтерського руху важко переоцінити. Він здійснив 63 рейси в зону проведення АТО/ООС. При цьому власним мікроавтобусом відвіз бійцям понад 200 тонн вантажів. Володимир Шпортун пішов з життя 3 липня 2019 року. Та земляки і воїни, котрим він допомагав, пам’ятатимуть його завжди.

Полтавська область.