Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу ЗВО РФ. У маневрах задіяно майже 300 одиниць військової техніки, зокрема танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-2.

До того ж, за даними української і західної розвідок, на кордоні з Україною нині сконцентровано майже 100 тисяч російських військових, що може свідчити про наміри воєнного вторгнення.

Усе це відбувається на тлі переговорів між РФ та США у різних форматах, які тривають цими днями. Речник американського Держдепу Нед Прайс під час брифінгу зазначив, що зниження напруженості, зокрема, передбачає «повернення російських військових до казарм». Він наголосив, що будь-які легітимні навчання, які відбуваються на території РФ, мають бути прозорими.

«Навчання мають бути або пояснені, або зупинені, щоб вказане важке озброєння повернулося до звичних місць зберігання», — сказав Прайс.

У понеділок за підсумками зустрічі офіційних делегацій США і РФ у Женеві перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що Росія не підтвердила готовність відвести свої війська від кордонів України.