Про це написав на своїй Фейсбук-сторінці ректор університету Віктор Огнев’юк. Таку ситуацію він називає «платою за масову вищу освіту», недоліки шкільного навчання та знецінення інтелектуальної праці в суспільстві взагалі.

«За денною формою навчання відраховано 644 особи, а заочною — 142. З відрахованих 206 вчилися за кошти бюджету, а 580 — за кошти юридичних і фізичних осіб. Університет позиціонує себе як заклад, у якому відсутня практика купівлі оцінок та дипломів. Ніхто з нас не хоче, щоб наших дітей та онуків вчили неосвічені вчителі або всіх нас лікували медики з придбаними дипломами», — зазначив Віктор Огнев’юк.

В університеті напрацюють комплексні заходи для профілактики відрахувань студентів, додав ректор. Зокрема, йдеться про широке застосування «діагностики зарахованих студентів на виявлення залишкових знань та набутих компетенцій», запровадження програм вирівнювання, надання допомоги новачкам студентами-тьюторами зі старших курсів, глибоке ознайомлення викладачів університету зі змістом шкільних програм, роботу психологів та всіх викладачів над підвищенням мотивації молоді до навчання.

Вл. інф.