Шахи. Тиждень тому повідомлялося, що харківський гросмейстер Олександр Ковчан виграв турнір у місті Нові-Саді (Сербія).

Там само одразу стартував наступний турнір. І знову першим став Ковчан. Щоправда, перемога далася йому цього разу дещо важче. Він набрав 5,5 очка з 9, поділив 1—6 місця й за додатковим показником став першим.

Друга сходинка — в представника Азербайджану. Зауважимо, що участь у змаганнях узяли 16 шахістів.

Фехтування. Бронзовий призер Токіо-2020 — шпажист Ігор Рейзлін став третім на етапі Кубка світу. 38-річний киянин виграв чотири поєдинки поспіль. Чи не найважче далася перемога в стартовому турі, де йому протистояв співвітчизник Павло Трофименко. Поступаючись 11:14, Рейзлін зумів вирвати перемогу — 15:14.

У 1/16 фіналу українцю протистояв олімпійський чемпіон у команді Кокі Кано. Поступаючись 11:14, японець майже відновив статус-кво (13:14), але останнє слово залишилося за Ігорем (15:14).

Далі Рейзлін досить впевнено розібрався з господарем доріжки Нікітою Глазковим (РФ) та французом Александром Бардене (обидва поєдинки завершилися з рахунком 15:8), гарантувавши собі п’яту в кар’єрі медаль Кубку світу.

Не вдалося Ігорю обійти лише Валеріо Куомо (13:15). Зазначимо, що саме італієць виграв турнір, змусивши у фіналі скласти зброю олімпійського чемпіона Ромена Каннона з Франції (15:9).

Футзал. Воротар збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців фінальної стадії чемпіонату Європи-2022. Окрім українця, до цієї команди потрапили Серхіо Лосано (Іспанія), Дуглас Джуніор (Казахстан), Сергій Абрамов (РФ) та Зікі (Португалія), якого також визнали найкращим гравцем турніру.

Теніс. Дубай (ОАЕ). Dubai Duty Free Tennis Championships — WTA500. Призовий фонд — 768 680 доларів США. Хард. Перше коло. 15 лютого.

Даяна Ястремська (Україна, Q) — Ірина-Камелія Бегу (Румунія) — 4:6, 6:2, 6:3.

Еліна Світоліна (Україна, 10 сіяна) — Майяр Шериф (Єгипет) — 6:2, 6:3.

***

Українська тенісистка Катерина Бондаренко в дуеті з канадкою Керол Чжао виграли турнір ITF W25 у Мексиці. У фінальному матчі вони переграли шведку Жаклін Кабай та ізраїльтянку Ліну Глушко — 7:5, 6:7, 10:7.

Зазначимо, що для 35-річної українки це восьмий парний титул у кар’єрі та четвертий на турнірах ITF. Востаннє Бонадренко-молодша ставала чемпіонкою в парі 2020 року на турнірі WTA у Монтерреї (Мексика).