За шість днів свого службового відрядження Олександр Васильович переглянув 10 контрольних матчів та багато тренувань.

«Час, коли клуби готуються на зборах, — унікальна можливість поспілкуватися з тренерами команд, поділитися з ними думками, побачити, як готуються кандидати до національної збірної. Плануючи свою робочу поїздку, я одразу вирішив, що обов’язково завітаю до табору кожного нашого клубу або принаймні відвідаю контрольну гру за його участю.

Із колегами є про що поговорити, адже вони так само, як і я, відповідають за результат своїх колективів, тож добре розуміють специфіку моєї роботи. Приємно, що відчуваю підтримку від усіх тренерів, котрі переживають за національну команду. Так само спілкуюся і з кандидатами до збірної, цікавлюся їхнім самопочуттям, запитую, над чим вони працюють під час додаткових занять. Підготовка до березневих матчів розпочинається вже тепер: кожен збірник має про це пам’ятати, готуватися й налаштовувати себе у відповідний спосіб», — розповів наставник збірної.

Національна команда України розпочне підготовчий збір перед плей-оф відбору чемпіонату світу-2022 у п’ятницю, 18 березня. Цього дня в столичному готелі «Опера» зберуться представники клубів УПЛ. Виконавці, які виступають в іноземних чемпіонатах, приєднаються до команди 20—21 березня. Від початку збору головний колектив країни тренуватиметься на олімпійській базі «Святошин» під Києвом.

На 21 березня заплановано відкрите тренування збірної України на НСК «Олімпійський», на якому вболівальники матимуть змогу емоційно зарядити гравців перед поїздкою до Шотландії.

Наступного дня, 22 березня, національна команда вилетить до Глазго, де за два дні після прибуття проведе матч 1/2 фіналу раунду плей-оф проти Шотландії. Переможець цього протистояння у вирішальному поєдинку за вихід на чемпіонат світу зіграє проти Австрії чи Уельсу. Зустріч відбудеться 29 березня.

На знімку: Олександр Петраков спілкується зі своїм підопічним — капітаном київського «Динамо» Сергієм Сидорчуком.

Фото УАФ.