Мабуть, усі мріють про ідеальне кохання. Адже так хочеться втримати оті почуття, які, ввірвавшись у життя одного дня, наповнюють його новим змістом та яскравими фарбами на довгі роки. Про таке кохання мріяла і Євгенія, коли зустріла своє перше і єдине на все життя — Олександра Семенюка. Він уже працював помічником дільничного, а вона прийшла у райвідділ для проходження практики. Юна курсантка навчалась на слідчого у Харківському університеті внутрішніх справ.

То було кохання з першого погляду — пригадує Женя. Одружилися вони, коли дівчина ще навчалась в університеті. Спочатку хотіла все ж таки закінчити виш, та таки здалась перед наполегливістю Олександра, і восени молоді стали на весільний рушник. А торік уже відсвяткували 10-ліття шлюбу (на знімку).

«Я дякую за кожен день, проведений разом. За те, що в найтяжчі миті мого життя він поруч — моя надія і опора. Я безмежно вдячна чоловікові за все, що він робить для нас. Жодного разу не пошкодувала, що ми поєднали свої долі», — зізнається Євгенія.

На цьому можна було б і поставити крапку. Адже що ще можна додати в розповідь про кохання і щасливе подружнє життя? Але... Варто додати кілька деталей із сімейного портрета.

Після закінчення вишу Євгенія працювала у поліції слідчим. Народила двох чудових синів. Нині працює в Новоукраїнському районному суді. Ця мила і чарівна жінка, окрім турботи про родину і роботи, має ще й солодке захоплення — приготування тортів.

Хоч як дивно, це кулінарне хобі вона перейняла у... свого татуся. Колись він працював водієм у тому ж райвідділі поліції, де й донька, а нині працює зять. У вільний час він частував рідних випічкою, опановуючи рецепти з книжки «1000 рецептів тортів» (до речі, подарованої дружиною).

Відтак і Євгенія почала готувати торти спочатку для своїх рідних та близьких, а згодом коло шанувальників її кулінарного мистецтва значно розширилось. Жінці подобається процес солодкої творчості, а тим, хто куштує її тортики, до вподоби результат.

«Багато хто запитує, де я знаходжу натхнення та сили на кулінарію. Я надихаюсь та заряджаюсь часом, проведеним із сім’єю, — розкриває секрети Женя. — Життя настільки коротке, що потрібно цінувати все, що ми маємо.

Адже навколо нас стільки краси, якої ми в рутині справ просто не помічаємо... Намагаюся бути найкращою в усьому — найкращою дружиною, мамою для синів, господинею в домі».

...Які інгредієнти роблять кохання міцним? Мабуть, довіра. Солодким і ніжним воно стає від взаємності та турботи. А щоб не стало занадто приторним і нудотним, потрібно постійно оновлювати відтінки відчуттів яскравими емоціями. Але навіть легка гіркота, яку додають життєві труднощі, не здатна зіпсувати смак справжнього кохання. Хоч і кажуть, що в кожного — свій рецепт щастя, та в коханні від вказаної рецептури відступати не рекомендується...

Кіровоградська область.

Фото надано автором.