Так сталося, що одруженій парі Світлані та Василю Красовським Бог не послав дітей. Тому й вирішили взяти з дитбудинку двох братів. Молодший Іван, коли вперше побачив жінку, обійняв і міцно пригорнувся, як до рідної мами. Його першого забрали додому. Через деякий час поїхали і за старшим на три роки Романом. Величезний шрам від опіків на тілі хлопця дуже нажахав жінку. Та й розмовляв він нерозбірливо. Проте Світлана й не здогадувалася, що це не єдині випробування, які чекали на неї у майбутньому.

У найтяжчий період, коли Світлана потребувала від чоловіка підтримки й відповідальності, він не витримав і залишив її з дітьми. Допомогли рідні батьки Світлани, які стали дідусем і бабусею для хлоп’ят. Разом почали збирати гроші на першу пластичну операцію Роману. А згодом хлопець переніс другу і третю. Дві останні зробили через п’ять років американські хірурги у Львові. Всі процедури та операції для українських пацієнтів були безплатними. Після операції Роман дивився на свою шкіру й не йняв віри, що вона така гарна.

Хлопці допомагають рідним у всьому. Влітку пасуть худобу, у лісі збирають гриби та ягоди. Люблять відпочивати на природі. А Світлана всю свою любов і ласку віддає синам, яких уже давно не вважає прийомними. Діти — її розрада та опора. Найрідніші в цьому світі. Жодного разу не пошкодувала про свій вибір. І вважає: якби кожен взяв у родину прийомну дитину, наш світ став би добрішим.

Син Іван (на знімку) тішить маму своїми віршами. Його прізвище — Шерстюк — навіть потрапило в книжку «Майбутнє Рівненщини — талановиті діти». Свої творчі здібності хлопчик почав виявляти з дворічного віку, коли вперше прочитав вірш «на камеру».

Перша вчителька Світлана Орешко також помітила й далі розвивала здібності учня. Іван неодноразово брав участь у районних та обласних конкурсах, посідав призові місця.

Прикладом для Івана є старший брат. Роман навчається на третьому курсі ВПУ № 22 міста Сарни. В майбутньому бачить себе автомеханіком. Щоб бути поруч, Іван теж вчиться на механізатора у цьому училищі. Брати підтримують один одного і дбають про свою маму.

Сарни
Рівненської області.

Фото із сімейного альбому.