Учора в лікарнях Києва, підпорядкованих Департаменту охорони здоров’я столиці, залишалося дев’ять осіб, які постраждали внаслідок сутичок, що відбувалися в центрі міста починаючи з 30 листопада. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохорєв.

За його словами, люди перебувають у Лікарні швидкої допомоги, Олександрівській лікарні, а також у 18-й та 9-й лікарнях.

За інформацією міського Департаменту охорони здоров’я, з 30 листопада загалом по медичну допомогу до бригад «швидкої» та у лікарні звернулося 305 осіб, з яких 120 було направлено у стаціонари.

Останніми днями люди, які беруть участь у акціях протесту в Києві, звертаються до медиків здебільшого з приводу ГРВІ та розладу шлунка. Коментуючи «Голосу України» ситуацію «із здоров’ям» Майдану, вінничанин Павло Лесик, організатор громадських вуличних медпунктів, зазначив, що у середньому за ніч до них звертається близько сорока осіб. Здебільшого із підвищеною температурою, болем у горлі, нежитю, проблемами травлення. Тобто із симптомами хвороб, які найчастіше виникають у місцях довготривалого перебування масового скупчення народу. За словами активіста, всіма необхідними медикаментами наразі мітингувальники забезпечені. Мовляв, люди постійно поповнюють запаси ліків. Якщо трапляються серйозні випадки, звертаються до лікарів «швидкої», які чергують поруч.

Нагадаємо, найбільше людей потребувало медичної допомоги після подій на Банковій. Тоді до медиків звернулося 165 травмованих під час акцій протесту в столиці. 109 із них госпіталізували. Тоді у переважної більшості постраждалих медики діагностували забиття, вивихи, переломи, черепно-мозкові травми, отруєння газом, ушкодження очей тощо.

Інформацію щодо стану госпіталізованих їхні близькі та рідні можуть дізнатися за телефоном гарячої лінії: 15-03.

У свою чергу, за даними прес-служби МВС, на 3.12.2013 року кількість госпіталізованих із різними травмами правоохоронців, що їх вони дістали під час масових акцій у столиці, становила 125 осіб. По медичну допомогу звернулося майже 200 працівників органів внутрішніх справ, четверо з них — у тяжкому стані.

Серед журналістів, які висвітлюють події на Євромайдані у Києві, налічується понад 40 постраждалих.