Ухвалили рішення, що поєдинок не відбудеться у запланований час. Орієнтовно матч зіграється влітку цього року. Очільник іспанської федерації баскетболу Горге Гарбагоса виступив з офіційною заявою.

«Ми були готові зіграти два матчі цього кваліфікаційного вікна, проте ми вважаємо, що ФІБА ухвалила найправильніше та найвідповідальніше рішення. Ми шкодуємо з приводу ситуації, котру переживають наші друзі в Україні, і віримо, що вони зможуть повернутися до нормального життя якнайшвидше.

Ми були відкриті для всіх можливих рішень, зокрема до того, що матчі будуть зіграні в Кордові. Але ми розуміємо, що українська федерація вирішила скористатися можливістю, наданою ФІБА, та відкласти зустріч до наступного червневого вікна.

Ми сподіваємося, що на той час будь-який натяк на війну буде забутий, ФІБА призначить дату та остаточне місце проведення цього матчу», — наголошується у тексті заяви.

Отже, київський поєдинок перенесено. Але перший матч 24 лютого відбудеться на майданчику іспанців у Кордові. Початок — о 21:45.