Пленарне засідання 24 лютого

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Це рішення підтримали 300 народних депутатів із 310 зареєстрованих.

Під час спільного із представниками всіх депутатських фракцій та груп брифінгу Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив: Російська Федерація розпочала повне воєнне вторгнення на територію нашої держави, порушивши наші суверенітет, територіальну цілісність, та здійснила замах на нашу державність.

«Сьогодні Верховна Рада із самого ранку продемонструвала єдність і конституційною більшістю підтримала запровадження воєнного стану в Україні», — сказав він, зазначивши, що Верховна Рада перебуває на повному зв’язку з парламентами зарубіжних країн, є повна комунікація між органами державної влади.
Руслан Стефанчук наголосив, що парламент не припинив роботу, а зробив перерву в засіданні та за необхідності народні депутати невідкладно зберуться і ухвалять життєво важливі рішення.

«Сьогодні нас не роз’єднують політичні погляди. Навпаки: нас об’єднує прагнення служити державі Україна та народові Укра-
їни. Ми на своїй зем-лі, з нами правда, з нами Бог і ми переможемо! Слава Україні!» — заявив глава парламенту.