Пілот майор Красноярцев,  який  5 березня 2022 р. скидав бомби на житловий квартал Чернігова разом  із пілотом, майором Криволаповим К.В., що загинув. Другий пілот збитого російського літака СУ-34 у базі даних «Миротворець» значиться як учасник бомбардування мирного населення Сирії.

Сьогодні, 5 березня 2022 року у Чернігові, в районі Забарівки вояки ЗСУ взяли в полон пілота збитого російського літака СУ-34, що бомбив місто – майора Красноярцева з військової частини 8689, інший пілот майор К.В. Криволапов загинув.

Відео допиту Красноярцева опублікував прес-центр Геншатабу. Пілот каже, що прилетів до Чернігова вперше, а раніше літав тільки вздовж кордону. В ОК «Північ» уточнюють, що при ньому були документи, які стануть доказами злочинів проти українського народу в суді у Гаазі.

Про злочини путінської Росії, яка обстрілює з «Градів», скидає бомби на Маріуполь, Харків, Херсон й інші міста, свідчать і десятки інших полонених. Блажку Сергію Вадимовичу (1998 року народження, рядовий, навідник БТР (в/ч 90600), мешканець міста Кинель Самарської області), як і іншим, захопленим у полон, дають можливість подзвонити батькам. Він, зізнаючись у тому, що російська військові стріляють по цивільним, вбивають дітей, плаче, б’ється в істериці. «Тут таке відбувається. Тут наших хлопців ложать, як м’ясо. Запускають колонами. Мирні люди помирають, руйнуються красиві міста. Вони, виявляється, хороші люди. Ми чотири дні бігали по болотах, мерзли. Коли здалися, нас вдягнули, нагодували. Наших посилають воювати ні за що. Скільки хлопців загинуло!» У відповідь чує від матері: «Не плач. Ти чого?»

Тримаючи в руках чашку з гарячим чаєм, буквально вмивається сльозами Міхеєв Артем Андрійович, військовослужбовець 30-ї бригади ракетної артилерії ВС РФ з міста Улан-Уде. «Пробачте мене. Гинуть діти, б’ють по будинках. Помилка, що я не відмовився. Думали з’їздимо {в Україну} ненадовго. Деякі навіть георгіївські стрічки вдягнули».

Окупант розповідає, що у його підрозділу було завдання за добу дійти до Києва, відрізати його від заходу і чекати, поки прибудуть десантники, за підтримки яких «мала відбутися зміна влади». Телефонуючи своїм батькам Міхеєв каже: «Я чудом вижив, мені повезло. Нашу колону підбили, мій водій загинув, і я пішов здаватися. Спочатку я сховався у місті. Я своїми очима бачив як наші бомбили цивільних. Було багато жертв. А нам казали, що просто треба прийти і зайняти Київ, люди не будуть проти. А український народ об’єднався проти нас». 

Міхеєв розповідає, що на війну його погнали кредити, бажання заробити грошей і страх поставити під сумнів злочинний наказ. 

Капітана Руденка Ігоря Олексійовича, начальника зв’язку командира взводу управління гаубично-артилерійського дивізіону та ще 11 осіб, після того, як підбили машину, на якій рухалися окупанти, затримали місцеві селяни з мисливськими рушницями. «Ми були на навчаннях. 24 лютого – в колони і рейд через кордон. Завдання – Нова Каховка, Миколаїв, Одеса, – розповідає загарбник. – Нам сказали, що там про все домовлено з владою, що буде так, як у 2014 році, коли окупували Крим».

Руденко в армії з 2011 року, під час окупації півострова зрадив Україну і перейшов на службу до ворога.

Тремтячим голосом каже: «Ми в будинки не стріляли, стріляли в полі. Хочу звернутися до народу України, все що нам казали не правда. Путін ТАКОГО натворив. Обстрілюють Харків, Київ, житлові будинки, гинуть діти». Разом із Руденком у полон потрапив майор російської армії Дмитро Шишканов.

Українські кібервійська записали телефонну розмову російського фашиста з дружиною. – Мам, ми в пеклі, 16 кілометрів від Києва. Ми взагалі стоїмо, нас взяли в кругову. Другий бат до нас дійшли вчора, з нами переночували, сьогодні їх вранці розбили».

–Довбоніть у ту сторону, щоб вони (нецензурна лексика) перевернулися всі.

Вбивай, – таку настанову дає росіянка своєму чоловіку.

Такий він «руській мір», що прийшов в Україну з війною.

Підготувала Світлана ЧОРНА.