Агенти РФ за допомогою кварцових ламп та спеціальних міток, виставлених у вікнах, подають сигнали орієнтування для ворога. На жаль, таких випадків останнім часом побільшало. 

Мешканка Дарницького району столиці Олена помітила фіолетове світло в одному з багатоповерхівок випадково. Спочатку не звернула увагу на фіолетову лазерну указку-ліхтар у вікні. Однак наступного дня історія повторилася. «Світло направлялося у вікно квартири у вигляді червоного лазеру. За декілька секунд власник вмикав й відразу вимикав світло. І так відбувалося протягом двох ночей майже кожну годину. Відразу повідомила правоохоронним органам. Як мені стало відомо, поліція затримала хлопця, який винаймав у цій квартирі житло. Чи був це диверсант, нам не відомо. Втім, ми дуже перелякалися», – розповіла жінка.

Як зазначили «Голосу України» в СБУ, сигнали фіолетового кольору бачать останніми днями кияни усе частіше. Ведуть ці «криваві кварцові доріжки» до стратегічних об’єктів держави, Міністерства оборони й Генерального штабу зокрема. Тож потрібно бути пильними!

«Зараз дуже багато громадян повідомляють нам про такі випадки. Усю інформацію ми опрацьовуємо, перевіряємо її. Ми дякуємо усім небайдужим, хто нам повідомляє, адже лише разом ми здатні перемогти ворога. Ми закликаємо українців негайно повідомляти про світлові маяки-ліхтарики червоного та зеленого кольорів, а також місця з мітками, передавати фото до правоохоронних органів та інформувати про підозрілих осіб, які можуть бути причетними до їх нанесення», – наголосили в прес-службі силового відомства.

Прес-служба СБУ:

«Учора у столиці затримано двох братів-пропагандистів, які мають проросійські та пробілоруські погляди. Є відомості, що свідчать про їхню тісну співпрацю зі спецслужбами РФ та РБ. Мета посіпак окупантів – розхитати внутрішню обстановку в країні та створити «потрібну інформаційну картинку» для Росії й Білорусі. Наразі їх картинка – це вид із-за ґратів українського ізолятора».

Фото з відкритих джерел.