Окупанти не припиняють бомбардувати старовинне місто Чернігів, на житлові квартали якого вони скидають некеровані авіабомби ФАБ-500. Зазвичай така зброя застосовується проти військово-промислових фортифікаційних споруд.

«Три такі бомби, що не розірвалися, знайдені на місці падіння російського винищувача-бомбардувальника СУ-34, який над Черніговом 5 березня збили українській бійці ППО», – повідомив голова Чернігівської ОВФ В’ячеслав Чаус.

Чернігівський міський голова Владсилав Атрошенко називає російських льотчиків «бездушною мерзотою і фашистами». «Вони скидали у хорошу видимість, удень, бомби з малих висот. Вони чудово бачили, куди вони скидали величезні бомби – на житловий мікрорайон. Було знищено кілька будинків у районі вулиці Чорновола. Там постраждали тисячі квартир».

Кількість загиблих у місті постійно зростає, цифри уточнюються. Поранених більше 300. Через постійні обстріли громада не може використовувати для поховань найбільший цвинтар міста «Яцево». Тимчасово використовується цвинтар у Яловщині, де екскаватор риє траншеї, туди в ряд складають труни, біля кожної ставлять табличку, щоб потім, після війни, перепоховати загиблих від рук московських окупантів.

Збитий над Черніговом один з «асів Путіна», що раніше бомбив Сирію, Красноярцев Олександр зазначає, що не думає про такі поняття як «житлові будинки і квартали». Для цього злочинця в погонах російської армії вбивць «є просто цілі».

«Я виконував наказ… І працював по координатах», – зізнається на допиті у Нацполіції ще один льотчик-терорист, збитий 7 березня над Харковом. Це підполковник , заступник командира полку 47-ої авіагрупи (дислокується у Воронежі, командир полку полковник Лобода) Криштопа Максим Сергійович. Напередодні російська авіація розбомбила у Харкові 21 будівлю – багатоповерхівки, лікарню та дитсадок. Станом на 5 березня у Харківській області загинуло 188 осіб, 394 – поранені.

Наказ бомбити житлові квартали мільйонного українського міста Криштопі віддав російський генерал Маковецький Олег Володимирович. «Генерал Маковецький надіслав координати», – зазначає збитий пілот.

Затримані льотчики виправдовуються тим, що не могли не виконати наказ, навіть злочинний. Кожному з них надали можливість поговорити телефоном з дружинами. У розмовах – ні тіні каяття, ні краплі жалю до вбитих українських громадян. Не засуджують вони і злочинний режим Путіна, який підписав смертельний вирок тисячам мирних мешканців, що загинули від обстрілів та бомбардувань, хоч добре знають, які накази отримують і які цілі вражають.

Ще один збитий російський пілот гелікоптера Мі-8 капітан Ілаєв Вадим Валерійович, якому в українській лікарні надали медичну допомогу, звертається до своїх товаришів по службі «Одумайтеся. Припиніть ці дії та повертайтеся додому. Гине мирне населення. Діти, жінки. Вони ні в чому не винні». Отже, пілот добре знав, що жертвами його бомбардувань є цивільне населення.

Десятки українських міст і сіл – в руїнах. Фактично стерто з лиця землі цілі квартали у Бучі, Ірпіні, Охтирці, в руїнах Харків, Чернігів, Суми й інші міста.

Ми вже засвоїли, і світ має знати, що російська армія – це аморальна армія вбивць, яка не дотримується законів ведення війни.

Це армія, в якій солдати і офіцери не мають навіть поняття, що таке честь, совість, співчуття до безневинних жертв – дітей, жінок, літніх людей.