Чи можна зайти в кабіну ліфта й опинитися в басейні? Вийти за рамки буденності й зануритися в паралельну реальність дають змогу роботи дніпропетровського дизайнера Дмитра Точки, який створює 3D-малюнки в найнесподіваніших місцях.

Найменше об’ємне зображення, яке доводилося створювати Дмитрові, виконано на підлозі одного з ліфтів. Над великими проектами художник працює разом зі своєю командою. За три роки в Дніпропетровську, Одесі та Харкові ними було створено близько п’ятнадцяти 3D-картин.

Щоб зрозуміти задум дизайнера, необхідно озброїтися фотоапаратом й обрати правильне місце, глянути під потрібним кутом. «Щоб домогтися об’ємного зображення на абсолютній площині, ми спотворюємо малюнок, — видає свої секрети дизайнер. — Дивимося на пласке зображення, а в об’єктиві фотокамери одержуємо об’ємне. У цьому й полягає особливість 3D-зображень». Картини супроводжують інформаційні блоки з поясненням, де стати, куди дивитися і як фотографувати.

«Останнім часом ми перейшли в електронний формат, тепер я малюю не фарбами, а на планшеті. У цьому є плюс — зображення довговічні, їх можна оновити будь-коли, роздрукувати і наклеїти знову», — розповів Дмитро.

Дніпропетровська область.

Фото надане ДФ Інституту Горшеніна.