Меморандум про співробітництво підписали Донецька міська рада, міський благодійний притулок для тварин «ПІФ» та Європейська асоціація захисту тварин і природи ETN. Документ спрямовано на розв’язання проблеми бездомних чотирилапих в обласному центрі і передбачає навчання фахівців, масштабні інформаційні і просвітницькі заходи.

— Протягом кількох останніх років спільно з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» в місті застосовують найбільш ефективні й цивілізовані методи роботи з бродячими тваринами. Як наслідок — на 30 відсотків скоротилася популяція чотирилапих, а жовта кліпса у вусі собаки вже сприймається мешканцями як сигнал безпечного сусідства. Крім того, за підтримки фонду в Донецьку відкрився сучасний притулок для бездомних тварин. Меморандум з асоціацією — черговий крок у напрямку розв’язання проблеми, — зазначив міський голова Олександр Лук’янченко.

Програму, яка передбачає відловлювання бездомних тварин, їх стерилізацію, вакцинацію і повернення до міського середовища, президент ETN Дітер Ернст назвав унікальною. «На Німеччину теж насувається аналогічна проблема з кішками. Ми дуже хочемо і робитимемо все можливе, щоб ті активні дії, які застосовуються в Донецьку, стали відомі і в інших містах України і світу. Це дуже важливо, особливо нині, тому що в Румунії і Боснії, наприклад, приймають дуже жорстокі закони проти бездомних тварин. Ми б хотіли, щоб там пішли шляхом Донецька. Адже ця методика допомагає дуже ефективно і гуманно розв’язати проблему», — підкреслив гість.

Донецьк.

На знімку: Дітер Ернст, Олександр Лук’янченко та директор міського благодійного притулку «ПІФ» Вікторія Васильєва після підписання меморандуму.

 

Фото автора.