Про це йдеться у звіті Програми розвитку ООН.

«Якщо конфлікт буде затяжним, якщо він продовжуватиметься, ми побачимо дуже значне зростання рівня бідності», — заявив адміністратор ПРООН Ахім Штайнер.

Як змінювався рівень бідності в Україні останні 20 років

Рівень бідності в Україні досягав пікових значень у 2000 році, а також в 2015 і 2016 роках.

 «Очевидно, що крайнім сценарієм є крах економіки загалом. І це може зрештою призвести до того, що до 90% людей або опиняться за межею бідності, або зазнають високого ризику бідності», — йдеться у доповіді.

В ООН заявили, що за їхньою оцінкою, 18 років досягнень України в напрямі розвитку, можуть бути нівельовані протягом 12-18 місяців.

У звіті йдеться, що, за попередньою оцінкою, майже 30% населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Конфлікт торкнеться близько 18 млн осіб, понад 7 млн стануть внутрішньо переміщеними особами.

«Ранні прогнози ПРООН припускають, що вже у короткостроковій та середньостроковій перспективі відставання у розвитку України буде значним. Бідність та нерівність зростуть; економіка країни, її соціальна структура та довкілля постраждають», – наголосили в організації.

Але є й хороші новини

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив на своїх сторінках у соцмережах.

"Як засвідчив аналіз вакансій провідних сайтів з пошуку роботи, з 7 березня кількість вакансій почала зростати. Протягом останнього тижня з’являється 250-500 нових вакансій щодня", - ідеться у повідомленні.

Державний центр зайнятості щодня оновлює списки вакансій за різними сферами. Від початку широкомасштабного вторгнення росії на територію України центр оновив 2340 вакансій.

Також, інформує  Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України, за оновленнями ринку праці можна стежити на сайтах work.ua та rabota.ua.

А ще – створено Телеграм-канал, де оперативно оновлюються вакансії у всіх регіонах України.

"Підтвердити своє перебування в статусі безробітного, можна зателефонувавши до центру зайнятості того населеного пункту, де ви перебуваєте", - зазначають у Центр протидії дезінформації.

Якщо зовсім непереливки…

Тим часом Державна служба зайнятості інформує, що стати на облік як безробітний ви можете незалежно від місця фактичного проживання та реєстрації.

Зверніться, будь ласка, до найближчого центру зайнятості, що працює, або ж подайте документи через Дію.

Перелік документів для набуття статусу безробітного: паспорт, ідентифікаційний код, документ про освіту, трудова книжка, військовий квиток.

Попри воєнний стан, підприємства України продовжують працювати, – наголошують у Державній службй зайнятості і дають посилання на мапу в реальному часі обласних центрів зайнятості, які працюють.

Якщо ви шукаєте роботу, зателефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості.

Разом упевнено до Перемоги!

Фото з відкритих джерел.