На Буковині аграрії готуються до проведення весняної посівної кампанії. Для цього планують забронювати військовозобов'язаних, які залучаються до проведення весняно-польових робіт. Про це під час відеозвернення у Фейсбуці розповів в. о. начальника управління агропромислового розвитку Чернівецької ОВА Богдан Бойчук.

Зокрема, він зазначив, що посів ранніх груп зернових розпочнеться через два-три тижні, все залежить від погоди. Наразі буковинські аграрії забезпечені на 75-85 % засобами захисту, насінням, пальним та іншим необхідним. «Скасування акцизу на пальне, а також зниження ставки ПДВ з 20% до 7% дасть можливість нафтотрейдерам завозити в Україну, і Чернівецьку область зокрема, необхідну кількість пально-мастильних матеріалів. Очікуємо на ... підтримку аграріїв, зокрема надання безвідсоткових кредитів на період військового стану», - розповів Богдан Бойчук.

Також він повідомив, що зараз тривають заходи щодо бронювання військовозобов’язаних, які будуть залучені на проведення весняно-польових робіт.

Наразі Міністерство аграрної політики України працює над логістикою і необхідними роз’ясненнями щодо роботи сільськогосподарської техніки у полях, не зважаючи на комендантську годину.

В обласній військовій адміністрації подякували аграріям, які допомагають ЗСУ пально-мастильними матеріалами, продовольством, технікою, - кажуть у ОВА.