Про це повідомляє департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації з посиланням на науковців Інституту кормів і сільського господарства Поділля НААНУ. На вісімдесяти відсотках площ озимі культури у доброму і задовільному стані, на решті 20% — слабкі у розвитку і зріджені, загибелі озимини не встановлено. У господарствах завершують підживлення посіяних з осені пшениці, ячменю, жита, ріпаку.

Нічні та ранкові заморозки, які дотепер спостерігаються на полях більшості господарств, сприяли у проведенні таких робіт. Із загальної площі озимини 407 тисяч гектарів поживу отримали понад 80% посівів. Загалом стан перезимівлі рослин науковці оцінюють як задовільний.

Тим часом аграрії готуються до весняної сівби. Ярі зернові планується розмістити на площі 552 гектари, технічні культури (цукрові буряки, соняшник, сою) — на 447 тисячах гектарів, йдеться у повідомленні. Зазначається також, що сільськогосподарські підприємства відчувають потребу у забезпеченні пально-мастильними матеріалами, насінням, міндобривами, засобами захисту рослин. Війна є причиною такої ситуації.