Регулюючий контроль за станом ядерної та радіаційної безпеки на майданчику ДСП «Чорнобильська АЕС» та на території Зони відчуження, а також контроль ядерних матеріалів неможливий.

Інформація, що отримується від  ДСП «Чорнобильська АЕС», свідчить про те, що оперативним персоналом забезпечується підтримка параметрів безпеки об’єктів на майданчику цієї станції в межах нормативних значень. Водночас російські військові продовжують грубо порушувати вимоги радіаційної безпеки та санітарно-пропускного режиму на підприємстві та в Зоні відчуження, що призводить до погіршення стану радіаційної обстановки на майданчику.

Більш того, саме зараз ворог намагається захопити місто Славутич та здійснює обстріл блок-постів. В Славутичі проживає персонал, що працює на об’єктах ДСП «Чорнобильська АЕС», а також на об’єктах та підприємствах, що розташовані в зоні відчуження.

Ситуація, що склалася, ставить під загрозу життя та здоров’я працівників ДСП «Чорнобильська АЕС» та членів їх сімей, створює суттєвий психологічний та моральний тиск на оперативний персонал, який зараз забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об’єктів на майданчику ДСП «Чорнобильська АЕС», та унеможливлює його ротацію, – повідомляється на сторінці Держатомрегулювання в інтернет мережі.

Фото з відкритих джерел