Зокрема, у Донецькій області - 18 тисячам, Запорізькій – 17 тисячам, Сумській – 13 тисячам, Харківській – 12 тисячам, Київській – 2 тисячам, Миколаївській – 1,4 тисячам, Житомирській - 186 абонентам.

Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути світло й тепло українським громадянам.

Проте у деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій та виникнення нових пошкоджень.

Станом на 30 березня в Україні залишаються знеструмленими понад 1596 населених пунктів, загалом понад 842 тисячі споживачів.

Без газопостачання залишаються 304 тисячі споживачів.

 Електроенергетика:

Енергосистема України збалансована та працює стабільно. Частота в мережі на нормативному рівні 50 Гц.

В мережі стабільно працюють всі види електростанцій, забезпечуючи електроенергією всіх українських споживачів.

 Атомна генерація:

Всі чотири діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Їхня сумарна поточна потужність забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

 Газотранспортна система:

За попередню добу 29 березня Оператор ГТС України забезпечив транспортування 74,8 млн куб. м природного газу для потреб українських споживачів – електростанцій, установ, промислових підприємств і домогосподарств.

Зараз  через військові дії тимчасово відключеними лишаються 44 ГРС у Харківській, Луганській, Київській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях України.

 Гідроенергетика:

Всі ГЕС та ГАЕС, що входять до структури Укргідроенерго, працюють згідно диспетчерського графіку та виконують свої зобов’язання щодо регулювання частоти і потужності енергосистеми країни.

Станції готові до пропуску весняної повені, – інформує Міністерство енергетики України на своїй сторінці у соціальних мережах.