«Кожний долар заплачений за російські енергоносії — це долар відданий прямо в руки вбивці. Більше не може бути жодних вагань з приводу того, вести комерційну діяльність з російськими енергетичними компаніями чи ні», - йдеться в заяві проекту Stop Bloody Energy.

Мета проекту Stop Bloody Energy — показати великі світові компанії, які попри напад росії на Україну продовжують вести бізнес у рф, та фактично заробляють на крові.

На сайті зібрана інформація про газові, вугільні (трейдингові), нафтосервісні та машинобудівельні компанії, які продовжують співпрацю з росією.

«Ті хто ще цього не зрозумів — мають отримати чіткий сигнал: сьогодні в вашу маржу закладена конкретна кількість вбитих українських дітей, зруйнованих домівок, знищених міст й мільйони втрачених та понівечених війною життів. Єдиний спосіб зупинити цю війну – позбавити країну-агресора коштів на її продовження» - йдеться в заяві на сайті проекту.

Нагадаємо, раніше НАК "Нафтогаз України", НЕК "Укренерго" та Груп ДТЕК, звертались до світової бізнес-спільноти з відкритим листом, у якому закликали світ відмовитись від купівлі російських енергоресурсів та припинити будь-яке постачання в Росію комплектуючих та технологій для паливно-енергетичної сфери.

"Голос України"