Про це оприлюднена інформація на сторінці УАВтормет в мережі Інтернет.

Протягом 3 місяців 2022 р. в Україні було виготовлено близько 3,65 млн. т сталі, що на 31,1% нижче за показник попереднього року. При цьому в березні лише КАМЕТСТАЛЬ виготовляла сталь в довоєнних обсягах, в той час як інші металургійні підприємства зупинили або законсервували виробництво.

У березні український ринок металобрухту фактично зупинився. Єдиним підприємством, що закуповувало металобрухт був Каметсталь, на який було поставлено близько 41,5 тис. т сировини, а технологічні запаси на початок місяця оцінювалися в 26,0 тис. т. При цьому постачання виконувалося в основному залізничним транспортом.

В цілому, за перший квартал 2022 р. на металургійні підприємства було відвантажено 530,0 тис. т металобрухту (скорочення постачань на 36,6%). При цьому, загальні показники заготівлі металобрухту скоротилися на 23,3% (до 556,5 тис. т).

У першому кварталі 2022 р. загальні обсяги експорту чорних металів з України становили близько 3,17 млн. т на суму в 3,0 млрд. USD. Якщо в фізичному розумінні відзначається скорочення експорту на 35,6%, то надходження валютної виручки практично співпадає з аналогічним показником за відповідний період попереднього року.

Наша довідка

Група «Метінвест» змінила назву Дніпровського металургійного комбінату (ДМК), цілісний майновий комплекс якого раніше придбав Дніпровський коксохімічний завод (ДКГЗ), що входить до групи, на «Каметсталь». Про це повідомила прес-служба ДКГЗ на своїй сторінці у Facebook.

До складу нового підприємства входять металургійне та коксохімічне виробництво (раніше Дніпровський коксохімічний завод). «Каметсталь» систематизує адміністративні та операційні процеси та консолідує виробничі потужності. На підприємстві працюють понад 9000 працівників.

Серед основних видів продукції – доменний кокс, смоли, безперервнолита та трубна заготовки, фасонний та сортовий прокат. Підприємство працює для споживачів України, Європи, Близького Сходу, Південної та Північної Америки.

Головою «Каметсталі» став Дмитро Ліппа, який раніше обіймав посаду генерального директора ДКХЗ.

«Голос України»