Про це заявили у Конфедерації будівельників України.

Як відомо, Україна потерпає від агресивного військового нападу рф. Ситуація в нашій країні критична – тисячі мирних жителів уже загинули. Але ми мужньо захищаємось, кожен житель країни задіяний і всі ми працюємо на межі можливостей.

Зазначимо, що Конфедерація будівельників України з перших днів війни звернулася до європейських будівельних асоціацій та компаній-виробників із закликом обирати мир, а не комерцію, та припинити будь-які економічні та ділові відносини з російськими партнерами.

КБУ надіслала відповідні офіційні звернення до 35 європейських будівельних асоціацій, понад 20 найбільших європейських виробників будівельних матеріалів, представництв європейських виробників в Україні (які також зі свого боку звернулися до головних офісів у Європі щодо припинення відносин з росією).

На жаль, кажуть у  Конфедерації, досі не всі компанії прислухались до закликів, а тому й надалі продовжується робота, щоб їх переконати все ж таки припинити будь-які відносини з росією задля пришвидшення завершення війни та відновлення миру. Всі офіційні звернення та списки компаній, які продовжують працювати у росії, КБУ також надсилає у Мінрегіон для відповідного реагування.

Конфедерація будівельників України вважає, що окрім отримання прибутку, бізнес має вищу місію для нашого суспільства. Тому Конфедерація, в свою чергу, також призупинила офіційне співробітництво з тими компаніями-членами, які досі працюють на ринку агресора.

Об'єднавшись, будівельна галузь України докладає всіх зусиль задля допомоги Збройним Силам України, ТРО та військовим адміністраціям у війні з агресором до повної нашої перемоги.

Зрозуміло, що Уряд також планує посилювати дипломатичний та економічний вплив щодо компаній, які не залишають ринок росії. Для таких планується запровадження значного підвищення податків.

Якщо ви маєте інформацію стосовно компаній, які продовжують й надалі свою роботу у рф, просимо надсилати їх нам у месенджер Facebook або на пошту: office@kbu.org.ua, – закликали на офіційній сторінці Конфедерації будівельників України в соціальній мережі

Слава Україні!

Віримо у Збройні Сили України!

Наша довідка

Конфедерація будівельників України – найбільше профільне об’єднання українського бізнесу, що обстоює інтереси будівельної галузі та гравців ринку, орієнтоване на європейські цінності й стандарти та створює привабливе бізнес-середовище.

За роки існування Конфедерація стала відомою та впливовою організацією, до складу якої входять понад 700 будівельних холдингових компаній і професійних об’єднань та має свої представництва в усіх регіонах України.

Відродження економіки, особливо в кризові періоди, завжди починається з відновлення будівництва, адже в усі часи професія Будівельника була і залишається однією з найпочесніших. Стан розвитку в будівельній галузі завжди був вірним індикатором рівня економічного розвитку держави, а саме будівництво уособлювало добробут, розвиток цивілізації та мир.

З метою подальшого інтегрування у європейський та світовий простір пріоритетним завданням КБУ є удосконалення нормативно-правової бази, реалізація програм будівництва доступного житла, покращення інвестиційного клімату, встановлення прозорих норм розвитку будівельного комплексу. У своєму розвитку Конфедерація досягла рівня отримання статусу саморегульованої організації, що свідчить про можливості й готовність виконувати притаманні державі певні функції регулювання у будівельній галузі на високому фаховому рівні.

«Голос України»