Національний мультипредметний тест складатимуть під час трьох сесій - основної, додаткової та спеціальної. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час марафону «Єдині новини».

«Один комплексний тест включатиме 20 тестових завдань із математики, 20 тестових завдань з української мови та 20 – з історії України. Буде 28 спроб складання тесту, які відбуватимуться впродовж трьох сесій: основної, додаткової та спеціальної», – зазначив Сергій Шкарлет. Реєстрацію на участь у національному мультипредметному тесті продовжено до 19 квітня.

Для вступу на творчі спеціальності єдиним інструментом оцінювання буде творчий конкурс, повідомляє прес-служба МОН.

Щодо завершення 2021/2022 навчального року, міністр повідомив: школярам, які перебувають за кордоном, або їхнім батькам необхідно отримати довідку про вивчення предметів і надати її українській школі для формування атестату. «В Україні є наш, український інструмент для реалізації права на отримання повної загальної середньої освіти, у тому числі, з видачею свідоцтва державного зразка – Міжнародна українська школа, яка активно впроваджується на території країн Європейського Союзу», – повідомив під час марафону Сергій Шкарлет.

Тим часом триває процес переміщення навчальних закладів з непідконтрольних Україні територій. Наразі більше ніж 20 закладів вищої, фахової передвищої освіти вимушено залишили місця постійної дислокації та переїхали для організації освітнього процесу на підконтрольну Україні територію, повідомив Сергій Шкарлет.