Ухвалений Верховною Радою закон передбачає проведення національного мультипредметного тесту замість традиційного ЗНО. І хоча він відбуватиметься у формі комп'ютерного онлайн-тестування -- фізична присутність учасників у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах є обов'язковою.

У травні серед випускників Дніпра відбудеться опитування щодо їхнього місцезнаходження. За його результатами буде вирішено, скільки центрів потрібно підготувати для проведення тестування у Дніпрі. Але якщо учень на момент тестування перебуватиме в іншому місті чи країні, то готуватимуть центри саме у тому місті, де перебуває випускник.

«Сам же тест міститиме три блоки завдань: з української мови, математики та історії України. Загалом абітурієнти мають виконати 60 завдань за 90 хвилин. Усі завдання не відрізнятимуться від тих, що були у ЗНО. Також не передбачено завдання з відкритою формою відповіді», -- розповіла консультант Центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міськради Наталія Галича.

На липень заплановано основну та додаткову сесії тесту. І для того, щоб змогли за дев’ять тижнів якісно підготуватися, у Дніпрі запустили онлайн-платформу для учнів міста та переселенців, які долучилися до навчання у дніпровських школах. На платформі буде опубліковано більш як тисячу тестів, понад півсотні відеолекцій та стільки само стислих конспектів лекцій у формі презентацій.

«Щопонеділка та щосереди, починаючи з 2 травня, на платформі публікуватимуть відеолекції від дніпровських вчителів. А у вівторок та четвер учні матимуть можливість пройти тестування та підсумкове наприкінці навчального тижня -- у п'ятницю. Систему тестування на платформі розроблено фахівцями так, що учні не зможуть списати відповіді один у одного або подивитися в Інтернеті», -- каже директор КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» Артем Трапезніков.

Після успішного тестування платформи програму планують запустити для випускників Дніпропетровщини та усієї України.

На платформі вже зареєструвалися 737 учнів.

Фото з відкритих джерел.