Про це інформує прес-служба Національного банку України.

Засідання було присвячене питанням впливу війни росії проти України на економіку ЄС, а також перспективам подальшої технічної співпраці Національного банку України та Європейської системи центральних банків.

У своєму виступі Голова НБУ поінформував колег про поточний стан економіки, фінансової та банківської систем України, а також заходи, вжиті центробанком для підтримки фінансової стабільності в умовах воєнного стану.

Члени Загальної ради ЄЦБ висловили всебічну підтримку народу України.

"Сьогоднішнє засідання є промовистим свідченням європейської єдності з Україною перед обличчям війни", – наголосила президент ЄЦБ Крістін Лагард.

***

"...Виступив на засіданні ad-hoc Загальної ради Європейського центрального банку.

Це велика честь для Національного банку України і для мене особисто взяти участь у зустрічі такого формату.

Запрошення від пані Крістін Лагард приєднатися до засідання є потужним сигналом підтримки нашої держави.

Зустріч була присвячена питанню впливу війни росії проти України на економіку країн ЄС, а також перспективам подальшої технічної співпраці Національного банку України та Європейської системи центральних банків.

Детально поінформував учасників про поточний стан фінансового сектору України, економічну ситуацію та наші дії для підтримки фінансової стабільності. Окреслив оцінки економічних втрат України та звернувся до очільників центробанків із проханням сприяти ухваленню рішень з фінансової підтримки України на рівні їхніх держав. Ця допомога, зокрема, може бути перерахована на спеціальний рахунок, адміністрований МВФ.

Вдячний учасникам засідання за всебічну підтримку народу України!» – інформує Голова Національного банку України Кирило Шевченко на особистій сторінці в мережі.

«Голос України»