Головував на заході в.о. першого віце-президента – технічний директор компанії Юрій Шейко.

Про це інформує прес-служба НАЕК «Енергоатом».

Питання фізичної безпеки ядерних об’єктів, ядерної та радіаційної безпеки, експлуатації й ремонтів ядерних установок обговорили головні інженери трьох українських АЕС та інших відокремлених підрозділів НАЕК «Енергоатом». На жаль, головного інженера Запорізької АЕС Юрія Черничука окупанти напередодні затримали на виїзді та не випустили з Енергодара, тому він не зміг взяти участі у заході.

Учасники засідання також обговорили і схвалили заходи щодо заміщення поставок для потреб АЕС запчастин та комплектуючих від компаній, які опосередковано або частково пов’язані з рф і водночас працюють в Україні та державах Європи.

«Традиційне щорічне засідання Ради головних інженерів «Енергоатома» цього року набуло нового забарвлення. Всі ми працюємо в умовах широкомасштабної воєнної агресії росії.

В умовах, коли ЗАЕС окупована, коли весь світ через постійні акти ядерного тероризму з боку російських військ перебуває під загрозою, ракетні обстріли відбуваються у критичній близькості до діючих атомних станцій, а захоплену Запорізьку АЕС обстрілюють із важкої зброї… Тож найнагальнішими питаннями нині є необхідність запровадження додаткових заходів з фізичної безпеки ядерних об’єктів на території України, нової оцінки ризиків, а також із заміщення комплектуючих і запчастин, які можуть мати російське походження», – зазначив Юрій Шейко.

Від вирішення всіх цих питань залежить безпека не лише України, а й половини світу, додав він.

Про це інформує прес-служба НАЕК «Енергоатом» на  своїй сторінці у мережі.

Довідково

Засідання Ради головних інженерів проводиться задля напрацювання рекомендацій з питань підвищення безпеки, надійності й ефективності експлуатації АЕС, продовження термінів експлуатації енергоблоків, поліпшення систем технічної підтримки, техобслуговування та ремонту.

Під час засідання фахівці визначають проблемні зони в усіх перелічених сегментах і готують відповідні рекомендації.