Про це «Голосу України» розповів директор театру заслужений працівник культури України Володимир Лозовський.

За його словами, завтра, 10 травня, актори покажуть першу після перерви виставу. Це буде детективна комедія «Бал негідників».

З початком російської військової агресії театр припинив роботу, згідно з вимогами воєнного часу. Тепер знову запрошує глядачів на вистави. Поки що вони відбуватимуться на малій сцені. До того ж щоденно до кінця нинішнього тижня покажуть шість спектаклів. Майже всі вони – комедійні твори.

Як пояснив Володимир Лозовський, репертуар сформували так, щоб глядачі мали можливість усміхнутися хоча б у стінах театру, хоча б за час перегляду вистави бодай трохи відволіктися від страшних думок про війну.

У колективі театру сподіваються, що глядачам допоможуть у цьому такі твори, як «Замовляю любов», «Дім, в якому переночував бог», «Селфі зі Склерозом»…

«Нас запитують, як бути з квитками, придбаними у довоєнний період, – каже Володимир Лозовський. – Вони залишаються дійсними. Єдине, що необхідно зробити, це перереєструвати їх у касі театру, яка працює щодня, крім неділі та понеділка, з 13-ї до 19-ї години».

До речі, у березні-квітні актори театру виступали у приміщенні молодіжного центру «Квадрат», яке пристосовано до захисту від бомбардувань з повітря. Робили це безплатно. Глядачами ставали переважно волонтери і переселенці.

Фото автора.