Волонтерський осередок створили мешканці старостинського округу із центром у селі Копистин, що у Хмельницькому районі. Ініціатором його створення стала староста округу Лілія Панчук.

Увесь час плетуть маскувальні сітки. Організували збір гуманітарної допомоги та продуктів для війська. Господині печуть пиріжки, готують сухі сніданки, виготовляють рибні консерви та тушонку. Вже законсервували понад дві тисячі банок. Для того, щоб цей «переробний цех» працював без збоїв, місцеві підприємці постачають для нього м’ясо, а працівники «Хмельницькрибгоспу» – свіжу рибу.

Усю зібрану та виготовлену власноруч гуманітарну допомогу мешканці цих сіл на власному транспорті доправляють військовим підрозділам на передову та мешканцям прифронтових районів. Уже понад 50 тонн вантажу відвезли до Донецької, Харківської, Сумської, Чернігівської та Київської областей. Везуть туди харчі, маскувальні сітки, предмети першої потреби, засоби особистої гігієни, матраци, термобілизну, шкарпетки тощо.

Навіть попри те, що навесні побільшало клопотів у полі, селянський волонтерський центр не припиняє роботу. Обіцяють, що працюватимуть до повної перемоги.

Хмельницька область.

Фото надано Копистинським старостатом.