Про це інформує Міністерство цифрової трансформації України.

Сьогодні кіберфронт є одним із найважливіших у війні з російським агресором. Ми не тільки захищаємося, а й активно ведемо боротьбу проти ворога.

Під час виступу на Paris Cyber Summit віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, як Україна долає ворога на цифровому фронті:

Інформаційна війна. Розгорнули потужну інформаційну кампанію в Інтернеті та соціальних мережах.

Кібервійна. ІТ-спільнота та хакери об’єдналися в так звану ІТ-армію. Там зараз понад 300 тисяч осіб. Вони щодня самостійно визначають цілі та спільно атакують їх.

Цифрова блокада рф. Ми почали активні переговори з американськими, європейськими та японськими компаніями щодо заборони роботи в росії.

Ми побачили, як погана інформація може розпалювати великі війни та як кібертехнології впливають на перебіг війни. Тому ми маємо думати про безпечне цифрове майбутнє.

Михайло Федоров також наголосив, що зараз важливо створити новий безпековий формат для протидії інформаційним та кіберзагрозам. Завдяки світовій підтримці ми разом зможемо подолати ворога, інформує Міністерство цифрової трансформації України на сторінці відомства у соціальній мережі.

 «Голос України».