«Поточна сесія Парламентської асамблеї НАТО пронизана питаннями України. У кожній доповіді ми чуємо про підтримку України, зокрема, фінансову, надання важкого озброєння та посилення санкцій проти рф», — заявив очільник Постійної Делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв в ефірі телемарафону «Єдині новини» (#UAразом). 

За його словами, крім доповідей та роботи у комітетах, «найцікавішими були саме зустрічі на полях НАТО». «Уже було декілька зустрічей. Зокрема, із конгресменами Сполучених Штатів Америки, з якими порушували питання важкого озброєння. Нас запевнили, що важке озброєння, на яке ми сподіваємося, скоро буде», — заявив Єгор Чернєв. 

Він також зауважив, що йшлося про «продовження санкцій і повне ембарго на російську нафту та газ». 

До того ж, американські конгресмени, коментуючи виступ Генрі Кіссінджера у Давосі, наголосили, що це його особиста думка щодо домовленостей із рф поступатися українськими територіями. «Представники двох партій — і республіканці, і демократи — запевнили, що США ніколи не будуть тиснути на Україну задля якихось поступок. Навпаки допомагатимуть усіма можливостями, щоби ми повернули наші території до кордонів 2014 року», — акцентував Голова Постійної Делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Довідково.

Весняна сесія ПА НАТО-2022 триває у столиці Литовської Республіки — Вільнюсі — 27-30 травня 2022 року. Через воєнну агресію росії проти України сесію, яка мала відбутися в Україні, перенесено до Литви.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України