Про це інформує прес-служба Міністерства енергетики України на офіційній сторінці у соцмережі.

Вони підписали Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством енергетики України та Програмою розвитку Організації Об`єднаних Націй (ПРООН).

Сторони домовилися співпрацювати у підготовці та виконанні Програми термінового реагування на загрози енергетичному сектору під час війни та його післявоєнного відновлення й розвитку.

Співпраця з ПРООН має стати одним з доступних інструментів для швидкої відбудови пошкоджених та зруйнованих об’єктів енергетичної генерації та мереж. А також для підготовки до післявоєнного відновлення енергосектору на засадах сталого розвитку, що зробить енергетичну систему України більш стійкою до екологічних, технічних, соціальних та управлінських ризиків.

Меморандум визначає конкретні напрями співробітництва, зокрема:

  • • оцінка збитків енергетичної інфраструктури, завданих воєнними діями;
  • • розробка дорожньої карти термінового реагування та відновлення енергетичного сектору країни;
  • • створення передумов залучення фінансування з державних та приватних джерел для підтримки імплементації Програми.

Також Міненерго продовжить співпрацю з ПРООН у напрямі імплементації цілей сталого розвитку, зокрема, щодо забезпечення українців доступною, надійною, стійкою енергією.

«Наша мета – не лише зберегти стійкість енергосектору під час війни, а й підготуватися ефективно відбудовувати енергетику після її закінчення. Упевнений, що посилення співпраці з Програмою розвитку ООН сприятиме відновленню енергетичної інфраструктури країни та зміцненню енергетичної незалежності шляхом підвищення енергоефективності країни та здійснення «зеленого» енергетичного переходу», – наголосив Ярослав Демченков, інформує прес-служба Міненерго на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».