Про це інформує  НЕК "Укренерго" – Cистемний оператор ОЕС України, адміністратор комобліку та розрахунків на ринку електроенергії.

На підстанції відновлюється обладнання однієї з комірок та проводяться випробування реакторного обладнання. На повітряній лінії тривають монтаж та встановлення металевих опор, підйом проводів, ліквідація місць обривів.

Одночасно проходять ремонтні роботи на двох лініях 330 кВ. На одній з них під час огляду було виявлено кілька протипіхотних мін-«розтяжок», тож наразі монтери проходять останні неоглянуті ділянки лінії разом із саперами.

Відновлюють обладнання класу напруги 330 кВ і на сході. На підстанції ремонтують вимикачі, триває монтаж розподільчого устаткування. На двох повітряних лініях міняють пошкоджену ізоляцію, ремонтують кріплення, монтують та установлюють дистанційні розпірки. Ще одна лінія 330 кВ ремонтується на південному сході – встановлюються з’єднувачі та розпірки, ліквідуються пошкодження.

У північному регіоні на підстанції 330 кВ встановлюється обладнання захистів та монтуються кабельні канали.

Усі види електростанцій працюють згідно з графіком та командами диспетчера. Енергосистема України продовжує впевнено працювати з європейською мережею ENTSO-E, тримаючи частоту на рівні 50 Гц,  інформує НЕК "Укренерго" на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».