Інформує Київська міська військова адміністрація – КМВА.

У 197 квартирах багатоповерхового будинку в Дарницькому районі столиці, який раніше постраждав унаслідок ворожого обстрілу, за два дні відновлено газопостачання.

Зовнішній газопровід на стіні будинку було зірвано вибуховою хвилею, пошкоджено внутрішні газопроводи в деяких помешканнях.

«Київгаз» власним коштом відновив пошкоджений газопровід. Фахівці компанії замінили крани та виконали регламентні роботи з пуску газу, а також обстежили і відремонтували решту пошкоджень внутрішньобудинкової системи газопостачання.

Газ у свої домівки отримали майже всі мешканці будинку, окрім 40 квартир, де суттєво пошкоджені чи зруйновані балкони та вибиті вікна на кухнях. У зв’язку з цим подача газу до таких квартир поки що є неможливою відповідно до Правил безпеки систем газопостачання. Роботи з відновлення тривають – пуск газу залежить від швидкості усунення пошкоджень будівлі.

За час бойових дій у Києві були пошкоджені газові мережі у понад 50 багатоповерхівках у Дарницькому, Оболонському, Подільському, Святошинському, Шевченківському районах столиці. У більшості будинків газовики відновили розподіл газу.

«Голос України».