26 березня бійці ТрО «Азов» звільнили село від окупантів. Знищили 70 загарбників, 3 одиниці техніки. Захопили трофейні КШМ та МТЛБ, узяли в полон 27 росіян.

Місцевий житель розповідає, що коли вперше пустили сюди жителів після окупації, 9 травня, то на дорогах валялись трупи російських солдатів. Ніхто з відступаючих їх не забирав, кинули своїх напри-
зволяще. Також Микола розповідає, що «денацифікатори» винесли з хати геть усе до останньої ложки.

У березні, під час окупації, в селі згоріла школа. Тут базувалися росіяни, використовували її як казарму. Школа була чудова — комп’ютерний клас, спортзал. Усе це в один момент зруйнували російські окупанти.
Харківська область, на жаль, є лідером за кількістю знищених і пошкоджених освітніх закладів в Україні. На сьогодні в регіоні повністю зруйновано 52 заклади освіти, із них 49 шкіл. Ще 370 освітніх закладів пошкоджено внаслідок бомбардувань та обстрілів. І ця трагедія продовжується. Остання школа, № 17 міста Харкова, знищена російською зброєю 3 червня.

Старший лейтенант поліції Сектору реагування патрульної поліції Олег Середа та майор поліції Харківського районного управління поліції № 2, Липецьке відділення поліції, Віталій Бутенко патрулюють визволені села. Вони розповідають, що також передають допомогу місцевим жителям.

Мешканець села Микола каже: «Цього року щедрий урожай вишень і черешень, дерева просто обліплені ягодами. Зранені з перебитими осколками гілками і стовбурами, посічені кулями. Але родять...».

Фото автора.