Про це пише в соціальній мережі перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко.

— Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки надала допомогу та передала Укравтодору два понтонні мости завдовжки 36 метрів кожен, з такою специфікацією:

— один двоповерховий двостінний армований мостовий настил без консольного та пішохідного мосту;

— один двоповерховий двостінний армований мостовий настил з консольним та пішохідним мостом.

Ці понтонні мости встановлять у регіонах, що критично потребують налагодження транспортного сполучення після деокупації.

Ми щиро вдячні нашим друзям за підтримку такими конструкціями, що вкрай необхідні нашій країні. Адже сектор інфраструктури продовжує страждати від повномасштабного військового вторгнення.
Укравтодор був змушений зупинити низку важливих проектів, які мали б розвивати інфраструктуру країни. Нагадаю, що зараз ми працюємо виключно над відновлювальними проектами на звільнених від окупантів територіях.

40 тимчасових переправ у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Житомирській та Миколаївській областях уже функціонують. Дорожні компанії продовжують будувати об’їзні шляхи, зводити переправи, локально ремонтувати «дороги життя».

Про масштабну відбудову поки що не йдеться, але ми щоденно працюємо, щоб забезпечити транспортні коридори та скоротити час доставок, — повідомляє на своїй сторінці у соціальній мережі перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко.

Вл. інф.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Андрія Івка.