«Ми неодноразово наголошували на тому, що небезпека нині може бути будь-де, – інформує ДСНС України. – Проте багато громадян не розуміють всю відповідальність за власну безпеку та надають перевагу відпочинку біля найближчого водоймища, навіть якщо на ньому заборонено купатися.

На жаль, більшість трагічних випадків трапляються саме в місцях, які не пристосовані для купання. Але найгірше в цьому те, що гинуть навіть діти. Тому, аби відпочинок біля води був комфортним і безпечним, столичні рятувальники завітали на пляж «Тельбин» у Дніпровському районі столиці. Спільно з ювенальною превенцією столиці надзвичайники провели інформаційно-роз'яснювальну роботу, роз’яснивши діткам та відвідувачам пляжу правила безпечного поводження на водоймах, а також здійснили показові навчання порятунку людей у воді, продемонстрували, як правильно надавати потерпілому першу домедичну допомогу.

Учасники рейду пояснили відпочивальникам у чому небезпека купання у невідведених для цього місцях, застерегли від пірнання у воду з обривів та мостів і нагадали про заборону купання у нетверезому стані. Особливу увагу звернули на діток, адже вони полюбляють забавки у воді. Також рятувальники звертали увагу дорослих на постійний нагляд за дітьми під час їхнього купання, пояснювали, що небезпечно купатися поодинці та відпливати далеко від берега.

Знання та виконання цих правил є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку. Пам’ятайте, лише від вас залежить ваша безпека. Цінуйте власне життя й бережіть життя своїх близьких!»

Про це інформує ДСНС України на сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».

Фото з Фейсбук-сторінки ДСНС України.