Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у відкритті виставки фотографій Макса Левіна у Парламенті Румунії «Хроніки російського вторгнення в Україну 2022: початок».

Насамперед Перший віцеспікер Парламенту повідомив, що Максим Левін, який є автором фото з виставки, був політичним і парламентським фотокореспондентом: «Останні кілька років війни з росією, з 2014 року, він доєднався до лав військових фотографів». До того ж, він висвітлював російсько-українську війну 2022 року. Упродовж перших п'яти днів повномасштабної війни Макс Левін встиг оприлюднити фоторепортажі щонайменше із семи гарячих точок у різних куточках України: від Харкова до Василькова та кількох населених пунктів в Ірпінському та Житомирському напрямках. Також Максим був одним із тих, кому вдалося вибратися живим із Іловайського котла.

Олександр Корнієнко зауважив, що, на жаль, митця вже немає в живих разом із нами, 1 квітня у районі села Гута Межигірська Київської області поліція знайшла його тіло. Максим Левін загинув під час виконання своїх професійних обов’язків. У нього двічі навмисно вистрілив російський окупант.

«Завдяки його відданій праці весь світ побачив ті жахи, які відбувалися та, на жаль, тривають в Україні, — на Сході та Півдні країни», — акцентував Олександр Корнієнко та додав, що Україна закликає робити все, аби ця війна якнайшвидше припинилася та росія її програла.

російські нацисти в Україні вбивають українських та іноземних журналістів, щоби приховати свої звірства. Проте жоден злочин не буде забутий, росія обов’язково понесе відповідальність за терор, скоєний проти Українського народу.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України