Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку ОВА, де щоденно проводять власний моніторинг посівної кампанії регіону.

За даними департаменту, тенденція до зростання виробничих площ під цією культурою в області зберігається вже третій сезон поспіль. Щороку аграрії краю додатково засівають 200-300 га гречки на поукісних площах після збору озимого ячменю. Загалом від 2020 року площі посіву цієї культури збільшились на 25%. Виробництво гречки в регіоні за цей час зросло майже на 14%.

"Гречка - це все ще нішева культура. Для того, щоб стимулювати розвиток регіонального виробництва нішевих культур, ми вирішили підтримати наших аграріїв шляхом відшкодування з обласного бюджету до 50% вартості високорепродукційного насіння", - зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Збирання врожаю розпочнеться у другій половині вересня і триватиме до кінця жовтня. Очікують, що валовий збір становитиме 3,8 тис. тонн. Рік тому Львівська область зібрала понад 3,7 тис. тонн гречки з врожайністю 11,1 ц/га.

Фото Львівської ОВА.