Наукова установа знана у світі завдяки створеним сортам, яких виплекали тут понад дві сотні. Серед них - озима пшениця Українка 0246, Миронівська 808 та багато інших.

«Це надзвичайно кропітка робота, - зазначив Олександр Гайду на своїй сторінці у Фейсбук, - адже на виведення одного сорту потрібно 12-15 років! Але наші дослідники не зупиняються. А тому зараз випробування українських сортів тривають на полях Європи.

Це вкотре доводить: український продукт - надзвичайна цінність, а Україна - повноправна частина європейської спільноти!»

Голова Комітету наголосив, що аграрії - справжні герої нашого часу!

І ті, хто вирощують насіння, і ті, котрі сіють та збирають урожай.

Підготувала Галина КВІТКА.

Фото з Фейсбук сторінки Олександра Гайду.