Техніка вийшла у поле.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив керівник підприємства Юрій Кормишкін.

Він написав: "Господарства групи компаній ТОВ СП "ПАЕК" приступили до збиральної кампанії. Протягом останніх 11 років ми першими заходимо у жнива в південному регіоні, техніка вже вийшла у поле! Сьогодні війна, ми стоїмо на захисті нашої аграрної безпеки, як і наші воїни ЗСУ - на захисті нашої Батьківщини. Бажаю всім колегам-аграріям гарних жнив, мирного неба, все буде Україна!".

У самій компанії на сторінці у Фейсбуці повідомляється: "Попри ризики і складнощі, зумовлені війною, техніка господарств вчасно вийшла на поля для збору врожаю озимого ячменю. Погодні умови в цьому сезоні на півдні не сприяли рівномірній вегетації рослин. Відсутність достатньої кількості опадів і різке підвищення температури також викликало певні занепокоєння". У ПАЕК запевняють, що зроблять усе для забезпечення українців гарним урожаєм. Компанія провадить свою діяльність на Миколаївщині вже понад десять років, спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових та олійних культур, розведенні великої рогатої худоби, вирощуванні насіння.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім зазначив, що масове збирання врожаю в області відбудеться протягом тижня. Натомість існує проблема вивезення врожаю, зокрема обмеження, викликані комендантською годиною. Тому запроваджуються спеціальні процедури, коли вантажівкам буде дозволено рухатись дорогами області навіть у нічний час. Завдяки цьому урожай зможуть зібрати і вивезти у безпечні регіони країни, де його потім можна реалізувати.

Юрій Кормишкін сподівається на гарний врожай.

Фото з відкритих джерел.