Про це в ефірі марафону "Єдині новини" сказала Ольга Бєлькова - директорка з питань взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями ОГТСУ.

Якщо зважати на цифри, стає зрозуміло, що деякі країни, такі, як Німеччина та Австрія, надто залежні від російського газу і не можуть відмовитися від нього в один момент. Тому першим кроком може бути обмеження постачання "Північним потоком-1". Адже українська ГТС здатна транзитувати необхідні обсяги до ЄС.

Україна залишається надійним партнером для Європи навіть під час війни. Але у нас є розуміння, що кремль звик порушувати будь-які свої зобов'язання, тому вже опрацьовуються сценарії повного припинення транзиту: "Українська ГТС має поєднання з європейським ринком як для постачання трубопровідного газу, так і з доставкою з LNG-терміналів. Перша тестова доставка відбулася минулого року з грецького терміналу. З польського терміналу - в березні цього року. Оператор ГТС України також підписав угоди про імпорт газу з операторами європейських країн: Польщі, Словаччини, Угорщини", - зазначила Ольга Бєлькова.

Про це інформує Оператор ГТС України на особистій сторінці у соцмережі.

Фото з відкритих джерел.