Народні депутати Віталій Безгін, Аліна Загоруйко, Олександр Слобожан, а також Юрій Ганущак, Ігор Коліушко, Юлія Кириченко презентували європейським партнерам успіхи українських реформ, зокрема говорили про децентралізацію, як історію успіху.

Народний депутат Віталій Безгін нагадав, як восени 2019 в Брюсселі на великій конференції з питань місцевого самоврядування відбулася презентація України, Грузії та Молдови. «Тоді ми пообіцяли собі повернутись сюди з цією ж темою, але в абсолютно іншому статусі», - сказав він.

«За ці два з половиною роки ми здійснили прогрес! Україні є чим пишатися! Українська децентралізація - це одна з кращих європейських практик! Нам вдалося провести об'єднання від більше ніж 11 населених пунктів до 1470 громад - чому заздрить більшість європейських експертів та країн. Нам поступово вдається децентралізовувати секторальні повноваження! Наша децентралізація і місцеве самоврядування пройшли випробування війною!

Успіх української децентралізації полягає в єдності! В єдності центральної влади, місцевої влади, експертного середовища! Бо всі ми прагнемо жити в успішній європейській країні!

Це тільки один маленький приклад того, де Україна може підсилити ЄС та ділитися своїм досвідом! Ми заслуговуємо на кандидатство! Ми розраховуємо на це вже найближчого тижня, а не в якомусь примарному майбутньому!», - наголосив народний депутат.