Про це розповів член Комітету з питань правової політики Денис Маслов (на знімку), коментуючи зареєстрований законопроект № 7469.

«Зараз кожен на своєму місці робить усе можливе для нашої Перемоги. Знаю багатьох людей, які пішли воювати. Але знаю й тих, хто хоче йти в ЗСУ, підписати контракт і захищати нашу країну, але не може цього зробити, оскільки його посада не дозволяє суміщення. Ідеться про держслужбовців, посадовців різних рівнів і навіть суддів. Тих, на кого розповсюджується антикорупційний закон», — сказав він.

За словами народного депутата, які наводить сайт партії «Слуга народу», наразі держслужбовці, які йдуть до лав Збройних Сил, змушені звільнятися з посади, щоб не потрапити під дію антикорупційного закону.

«Ми пропонуємо внести зміни, щоб кожен громадянин, незалежно від посади, за бажання міг долучитися до ЗСУ, при цьому не втрачаючи посаду і не порушуючи закон», — пояснив парламентарій.

Нагадаємо, дія антикорупційного законодавства розповсюджується на народних депутатів, депутатів усіх рівнів, посадовців, держслужбовців, суддів, прокурорів, поліцейських.