На Дніпропетровщині почали реалізовувати проект «Голос ветерана», під час якого створять масштабну базу відеоісторій і спогадів про Велику Вітчизняну війну. Першим кроком стали установчі зустрічі й тренінги для волонтерів, організовані громадською радою при голові ОДА.

Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в облдержадміністрації, на заняттях молодь знайомиться з методикою проведення інтерв’ю з ветеранами, навчається якісно фіксувати спогади й записувати візуальну інформацію.

Під час першої зустрічі в рамках проекту студенти вишів поспілкувалися й записали історію учасника битви на Курській дузі й битви за Дніпро Савелія Басса. Ветеран розповів свою біографію, про військові роки, згадав найважливіші і найзнаковіші епізоди бойового шляху. Його розповідь волонтери записали на відео, яке потім викладуть в соціальній мережі YouTube.

А під час зустрічі з видатним ученим, інженером-ракетником І. Ігібаловим (на знімку) волонтери почули про життя й боротьбу в блокадному Ленінграді. «Ветерани — носії великого досвіду. Вони багато пережили й можуть поділитися своїми спогадами», — вважає волонтер проекту, студентка Дніпропетровського державного інституту держуправління Аліна Султанова.\

Фото прес-служби ОДА.